Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

H κατανάλωση σε πέλλετ θα τριπλασιαστεί στην Ευρώπη μέχρι το 2020

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε πρόσφατα την ετήσια έκθεσή της για τα βιοκαύσιμα για το 2013 σύμφωνα με το Παγκόσμιο Δίκτυο Πληροφοριών Γεωργικών Προϊόντων USDA. Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη αγορά pellets ξύλου στον κόσμο, με κατανάλωση περίπου 14,3 εκατομμυρίων MT  το 2012 .
Καθοδηγούμενη από τις εντολές της ΕΚ και των κρατών μελών και δίνοντας  κίνητρα, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω σε περίπου 17 εκ. MT το 2014 .
Προβλέψεις για την κατανάλωση το 2020 κυμαίνονται από 35 εκ MT για τη Δυτική Ευρώπη ( Pöyry ) σε 50-80 εκ MT για το σύνολο της ΕΕ ( AEBIOM ). Η  μελλοντική κατανάλωση, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων της αγοράς και της πολιτικής πάνω στις ΑΠΕ .

Η Γερμανία και η Σουηδία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί pellets στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2011 , η σουηδική παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου 300.000 μετρικούς τόνους. Η μείωση της παραγωγής έχει αντικατασταθεί εν μέρει από τις ανταγωνιστικές εισαγωγές από την περιοχή της Βαλτικής και της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια του 2010, 2011 και 2012, η σουηδικές εισαγωγές έχουν αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς, κυρίως στους μεγάλους - χρήστες κλίμακας .
Σε άλλους μεγάλους παραγωγούς  κράτη μέλη της ΕΕ , η παραγωγή αναμένεται να παραμείνει στάσιμη ή οριακά να αυξηθε . Το ασθενές επενδυτικό κλίμα και η περιορισμένη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων πρώτης ύλης
 περιορίζουν ακόμη περισσότερο την ικανότητα και την ανάπτυξη της παραγωγής . Η κύρια πρώτη ύλη για pellets έχει παραδοσιακά πριονίδι και τα υποπροϊόντα από πριονιστήρια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου