Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στον κόσμο, η ισπανική Iberdrola, ανακοίνωσε κέρδη της τάξεως των 4 δις ευρώ.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στον κόσμο, η ισπανική  Iberdrola SA, γέμισε με προσδοκίες τους αναλυτές  με ένα επιβλητικό ποσό κερδών της τάξεως των $ 4 δισεκατομμύρια - οι αναλυτές ανέμεναν η αύξηση της κερδοφορίας να σταματήσει στα 3,9 δισ. δολάρια. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας αυξήθηκε 8 τοις εκατό σε 154.073 γιγαβατώρες και παρήγαγε το ήμισυ αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα.



Η Iberdrola έχει 44.991 μεγαβάτ εγκατεστημένα σε μονάδες παραγωγής ενέργειας σε όλο τον κόσμο ,σε πολλές χώρες. Εξ αυτής η αιολική και η ηλιακή παραγωγή αντιπροσωπεύει το 28 τοις εκατό, η υδροηλεκτρική ενέργεια το 22 τοις εκατό, και η πυρηνική το 7,4 τοις εκατό . Η παραγωγή  από αιολική και ηλιακή ενέργεια ανήλθε σε 12.532 γιγαβάτ το περασμένο έτος . Η εταιρεία παράγει περίπου το μισό των ενέργειας αυτής  εκτός της Ισπανίας και φαίνεται να θέλει να επενδύσει ένα τεράστιο κομμάτι της αλλαγής για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τα επόμενα έτη .

Όλοι γνωρίζουν για τα περιβαλλοντικά οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όμως θα εξακολουθούν να υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που δεν ακούν, αλλά αυτό το μεγάλο κέρδος από έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο είναι μεγάλη είδηση και η καθαρή αιτία είναι ότι  οι μη πιστοί θα αρχίσουν να δίνουν την δέουσα προσοχή αφού τα οικονομικά οφέλη είναι μεγάλα. Η Iberdrola έχει αποδείξει ότι η πράσινη ενέργεια είναι ένας τρόπος διαφυγής για εταιρείες σε χώρες που πλήττονται από την κρίση . Με  22 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια σε επενδύσεις - ένα μεγάλο μέρος τους στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές - μπορούμε όλοι να περιμένουμε ότι η Iberdrola θα κατακτήσει της αγορές τα επόμενα χρόνια.

Μypellets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου